Breaking News

Så här säger Niklas inför fight!

Efter senaste matchen på Vision Fight Night 1 var Niclas Danielsson redo att ta ytterligare en match med kort varsel. Vinsten mot Dennis Erdogan kom snabbare än förväntat och Danielsson hade klarat sig utan skador. Men våren blev sommar, sommar blev höst och nu är det snart vinter och dags för Vision 5 den 1 december där Danielsson gör sin nästa match mot Håkon Foss.

Det var ganska länge sen sen senaste matchen, jag kände att det var dags. Jag tränar ju trots allt för att tävla. Anledningen till att det har varit ganska lång tid mellan matcherna beror främst på att jag behöver jobba. MMA:n kostar tyvärr ganska mycket att utöva. Jag blöder ekonomiskt varje match jag går tyvärr, säger Danielsson till MMAnytt. Jag har några sponsorer och är otroligt tacksam för allt jag får och alla som hjälper mig. Dock är det långt ifrån att man skulle kunna leva på det och jag går som sagt minus ganska mycket varje match jag går i och med utebliven inkomst från mitt vanliga jobb. Men jag älskar verkligen sporten så det får vara värt att leva på bröd och vatten nästa månad för att kunna fightas denna. Man skulle kort och gott kunna säga att en fighter i min position har MMAn som en dyr hobby.

Vi är vana att höra den absoluta eliten i världen tala om att de uteslutande ägnar sig år matchförberedelser i allt från tolv till åtta veckor innan sina matcher. Danielsson, och säkert många i samma position som honom, har inte samma möjlighet.

När man säger att en fighter i UFC har tolv till åtta veckors förberedelser måste man också tänka på att de året runt har möjlighet att träna, ha någon som sköter kosten, få alla tillskott och så vidare samtidigt som de får lön för det. Det känns mer som de har fightingen som ett jobb i USA om man jämför med oss svenskar. De där sista veckorna är nog bara toppning inför match. Det bör även tilläggas att jag inte har en aning om det verkligen är så utan jag bara spekulerar vilt. Hade jag fått möjligheten att träna året om utan att behöva tänka på den ekonomiska biten så tror jag definitivt det hade hjälpt min utveckling.Men trots att förutsättningarna inte kan liknas vid guld och gröna skogar så finns drivet i Danielsson att fortsätta med sporten.

– Jag tycker det är den renaste formen av kamp och tävling. Älskar så klart sporten och den hårda träningen, det är nog den stora utmaningen i det hela som lockar mig. Sen är det allt runt omkring tävlandet också. Stämningen på klubben och alla underbara människor man tränar ihop med, det är nog det som får en att orka träna så mycket som man gör. Många säger att de gör det för någon form av adrenalinkick men så är det inte för mig.

Det är denna träningsvilja som skapat förutsättningarna för den utveckling man kunnat se hos Danielsson. Den första matchen som professionell slutade med förlust efter full tid. Därefter blev det ett riktigt burkrig mot dansk motstånd på bortaplan som slutade med submissionvinst för Danielsson och efter det kom en vinst via knockout.

Tillsamman med sin coach Joakim Engberg, fystränare Anders Bjärmyr och träningskamraterna på GBG MMA har Danielsson fortsatt att slipa på sina kunskaper.

Danielssons fokus ligger i att utvecklas och han har inte lagt lika mycket energi på sin motståndare. Han säger att publiken kan förvänta sig en fokuserad fighter som alltid kommer söka efter avslut i sina matcher.

Jag vet vad han har för bakgrund och hur hans kroppsbyggnad är. Men det är lite svårt att studera honom då det i princip inte finns något på nätet att hitta. Vet att han tränar med riktigt bra folk. Jag förväntar mig att han kommer komma dit vältränad och hungrig. Egentligen spelar det inte särskilt stor roll för mig vem jag möter, jag räknar alltid med tuffa matcher.

Danielsson tackar sina sponsorer Jabb.se, Epic Fighting och PSG Bevakning. Han tar också tillfället i akt att och tackar ”alla bröder och systrar på GBG MMA”, särskilt tränarna Joakim Engberg och Anders Bjärmyr, samt alla nära och kära hemma i Alvesta som efter den kommande matchen kan räkna med ett besök.

Check Also

TERMINSSTART 2020-01-13

NU KÖR VI!!!! Efter Jul och Nyår är det dags för GBGMMA & BJ IF …