Breaking News

Ny Mma organisation ”Trophy mma”

Trophy MMA kommer att slå upp portarna på sin första gala den 29 december Amiralen i Malmö, och kommer att vara en blandning av Shootfighting, amatör-MMA samt professionell MMA.

– Trophy MMA är ett namn som vi tänkte skall stå för ett seriöst intresse för just MMA, säger Trophy MMAs tävlingsledare Jörgen Segerlind till MMAnytt. Istället för att att välja ett namn som anspelar sig på något befintligt eller för ”flashigt” ligger ordet Trophy nära till hands inom sport-evenemang. Trophy MMA är två killar från Malmö Boxing Academy, Roberto Laiolo & jag som ligger bakom. Två kampsportskillar med en massa års erfarenhet på olika plan, dels val av kampsport dels nivå av tävlandet.

Organisationen vill lyfta fram MMA i sin renaste form, och därför har de valt en bur för de tävlande istället för en ring som så många uppstartsorganisationer använder då den många gånger är billigare. Att de sedan valde Malmö för att hålla sin första gala i var inte en tillfällighet.

– Vår vision att lyfta fram intresset för MMA i Sverige, främst då i södra delen av landet, berättar Segerlind. Vi ser The Zone i Göteborg. Vi ser Superior i Stockholm. Vi behöver en organisation i söder för att bygga ett starkt och konkurrenskraftigt MMA-Sverige.

Segerlind och hans team bakom galan har stora visioner inom MMA i Sverige och hoppas på att först hålla en lyckad gala den 29 december. Efter det så kommer de att fortsätta hålla galor, om den första galan går bra då förstås.

– Allt hänger på hur vi blir mottagna genom denna galan. Vi går in i det som lärlingar och hoppas kunna ta åt oss så mycket som möjligt av denna erfarenheten. Robert Sundel har varit en stor hjälpande hand vilket vi uppskattar enormt. Men tanken är att till påsk ge en riktigt Påsksmäll och bjuda på både bus & godis då!

Galan kommer först och främst vara till för uppkommande talanger inom professionell MMA och de nybörjare inom sporten som är ute efter att gå match. För närvarande är de i full färd för att bygga upp ett matchkort för galan och Segerlind berättar för MMAnytt att de räknar med att ha malmös Christian Golcic (1-0) från Malmö Muay Thai i huvudeventet mot en ännu onämnd motståndare.

För Segerlinds del så är han knappast en nybörjare inom kampsportsvärlden, även om detta är första gången som han arrangerar en gala i denna omfattningen. Han arbetar för närvarande som huvudtränare på Malmö Boxing Academy, och under förra året tränade han fram två SM-mästare i Shootfighting medan i år ligger fokuset på Nebojsa Grbic som är rankad etta i SSL, och nu har de siktet inställt på SM-finalen i Malmö den 8 december.

– Min bakgrund ligger främst som tränare i många år. Inom Combat Jiu-Jutsu tog jag mitt Svarta Bälte under Ulf Brandt, och jag har även gått några mindre tävlingar men det är inget att skryta om. Men jag har ett helhjärtat intresse för sporten MMA. Det är min övertygelse att visa allmänheten vilken fantastisk sport MMA är, och jag hoppas att alla tävlande är ambasadörer för sporten.

För närvarande är det mycket som måste ordnas, allt från själva tävlingsarenan till att sätta ihop ett matchkort för den stundande galan. De har börjat pussla ihop ett matchkort för galan, som ser ut på följande sätt:

Check Also

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

GRATTIS SIRWAN!

Vinst för Sirwan Kakai inatt! Inatt gick UFC Fight Night 70 av stapeln på Seminole …

Lämna ett svar