Breaking News

VAD ÄR MMA?

GBG MMA MMA i GöteborgMixed martial arts eller  MMA är en kampsport med  inriktning på fullkontakt. Med tiden har MMA blivit ansett vara mer en renodlad sport. Att träna MMA är både utmanande och roligt. Det är dessutom en av de mest allsidiga träningsformer som man kan tänka sig. Förutom att vara en tävlingssport och ett utmärkt självförsvar utvecklar träningen styrka, kondition, smidighet och koordination. En typisk MMA träning innehåller uppvärmning, teknik, sparring för att avslutas med nedvarvning och stretching. Det finns inga krav på förkunskaper eller krav på att tävla. Alla, oavsett ålder och kön är välkomna. MMA Träning kräver inte heller mycket utrustning. Enbart boxningshandskar samt suspensoar och tandskydd krävs första terminen. Allt finns att köpa i  vår Coffe Shop på Crudo/MMA.

MMA träningen

MMA träningen på GBG MMA i Göteborg är unik på det sätt att alla klasser följer samma röda tråd. Detta inkluderar Striking och Submissionwrestling klasserna. Vi specialiserar oss på MMA. Tekniker och strategier som är irrelevanta för MMA är bortskalade Detta tror vi ger eleven en ett bättre underlag för utveckling. Alla instruktörer är även utbildade och kvalitetssäkrade av huvudinstruktören Joakim Engberg.

På GBG MMA har vi indelat utövarna i 3 grupper. Nybörjare (upp till en termins träning) avancerade (över en termin) Tävlingsgrupp (mer en 2 års träning, samt vill tävla) och Elit (för dom som tävlar som proffs eller vill satsa på att tävla i pro MMA). Är du osäker på vilken grupp du bör träna i så prata med en av våra instruktörer, de kommer hjälpa dig hitta rätt. Gemenskap och klubbkänsla är något som är väldigt viktigt för oss. Varje termin anordnar vi gemensamma klubbaktiviteter som grillning, gemensamma UFC kvällar, terminsavslutning med diverse prisutdelningar m.m. GBG MMA är för många medlemmar mer än ett gym, det är ett andra hem.