Breaking News

VAD KAN DU TRÄNA HOS OSS?

Här nedan kan du läsa om de olika passen vi erbjuder på GBGMMA:

MMA:
Sporten ”Pankration” (Grekiska för ”alla krafter”) introducerades i de Olympiska Spelen år 648 f.Kr.
Sporten kan beskrivas som en blandning av boxning och brottning och blev med tiden den mest populära grenen i de Olympiska Spelen.
Boxning och stående kamp var vanligt men ofta avgjordes matcherna på marken.
Där var både olika typer av lås och slag tillåtna.

Modern Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador.
I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.

Submission Wrestling:

Submission wrestling (även kallat för Grappling och No-Gi Jiu Jitsu) är en modern, hybridkampsport med kast från Judon, nertagningar från brottningen, svep och chokes från Brazilian Jiu Jitsu, lås från Shooto och Shootfighting m.fl.

Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag.
Grepp, kast, chokes och lås är tillåtna.
Vinner gör man på submission eller poäng.

Boxning:
Den klassiska Olympiska sporten Boxning känner de flesta till. En av de roligaste och mest utmanande träningsformer som finns! Hos oss kan du träna som såväl motionär som elit under huvudtränare Salamo N’tuve, föredetta landslagsman som representerade Sverige i OS och har tagit ett silver på EM.

BJJ:
Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) är en av de snabbast växande sporterna i världen och i Sverige.  Det är en brasiliansk kampsport utvecklad ur Judo som i sin tur utvecklats ur den traditionella japanska jujutsun. Brasiliansk Jiu Jitsu kallas ibland även Gracie Jiu-Jitsu efter den brasilianska familjen Gracie som har spelat en nyckelroll i sportens utveckling och spridning ut i världen.

Du behöver inte vara vältränad eller under 50år för att börja träna BJJ. Praktiskt taget så kan vem som helst, oavsett ålder, kön eller kondition  börja träna Brasiliansk Jiu-Jitsu.
I BJJ används inga slag eller sparkar men man lär sig hantera dessa ur självförsvarssynpunkt. BJJ är ett mycket effektivt självförsvarssystem. BJJ teknikerna använder hävarmsprincipen och är utvecklade för att den mindre och svagare ska kunna besegra den större och starkare vilket är fantastiskt och fungerar i verkligheten!
Jiu-Jitsu for Everyone
Länkar:
http://bjjsweden.se/
http://ibjjf.org/